Corona besmetting binnen Leppehiem

Gelukkig gaat het in Nederland de goede kant op met het aantal Corona besmettingen. Toch blijft het virus onvoorspelbaar. Helaas, in Leppehiem hebben wij ook, sinds afgelopen woensdag (18 november), te maken met een positief geteste medewerker op de afdeling PG-Serre.

Na deze vastgestelde besmetting is conform protocol een bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Wat ertoe heeft geleid om een aantal bewoners uit voorzorg in quarantaine te laten gaan op de eigen kamer. Hun families zijn hiervan op de hoogte gesteld. Extra woonzorgondersteuning wordt gedurende deze periode voor deze bewoners ingezet. Na zeven dagen, gerekend vanaf de eerste ziektedag van de medewerker worden de bewoners in quarantaine getest. Dit is maandag 23 november. Dan wordt een nieuwe beslissing genomen. Op deze manier probeert Leppehiem zo veel mogelijk de andere bewoners van de Serre te beschermen. We zijn daarbij extra alert op het ontstaan van klachten bij bewoners van de Serre. Op de afdeling nemen we extra beschermende maatregelen om besmettingsrisico’s beperken.

Voor bezoek aan bewoners op de Serre

De bewoners in quarantaine kunnen tijdelijk, helaas geen bezoek ontvangen. Voor de overige bewoners van de Serre blijft bezoek in het eigen appartement mogelijk. Op de groep wordt geen bezoek ontvangen. Wij vragen bezoekers aan te bellen bij de Serre. Daarop wordt de bewoner gehaald voor bezoek op het eigen appartement.
De Serre is zoveel mogelijk uit de looproutes gepland. Achtergrond van deze keuze is dat er meer risico is op besmetting als mensen elkaar tegenkomen. Bewoners en bezoekers aan het Lytshus verzoeken we, indien mogelijk bovenlangs over de gang van de eerste etage te komen en te gaan. Een van de liften houden we gereserveerd voor de Serre. De andere lift blijft beschikbaar voor het overige verkeer. Ook voor de toiletten op de begane grond brengen we een scheiding aan. Het invalidentoilet is voor de Serre, het andere toilet voor bezoekers.

Voor u wellicht goed om te weten dat de GGD is geïnformeerd over deze besmetting en Leppehiem heeft nauw contact met hen.

Basisregels
Naast deze extra maatregelen blijven de basismaatregelen onverminderd van kracht. We verzoeken u zich aan de geldende maatregelen te blijven houden. Houd dus minimaal 1.5 meter afstand, was uw handen goed en vaak en draag in de gemeenschappelijke ruimtes een mondkapje.

We hopen dat u moed houdt en motivatie heeft om het vol te houden en te verbeteren. Laten we elkaar daarbij goed in het oog houden.