Zwembad

Op een prettige manier uw conditie op peil houden

Van het leven genieten vinden we erg belangrijk! Daarom hebben we in de nieuwbouw van Leppehiem een zwembad gerealiseerd. Dit heerlijke warme zwembad is 9 bij 4 meter en 140 centimeter diep.

Zwemmen voor bewoners en senioren uit de regio

Zowel bewoners als senioren uit de regio kunnen met of zonder begeleiding zwemmen in het zwembad van Leppehiem. Ontspanning, het onderhouden van de conditie en het opdoen van leuke sociale contacten voor ouderen is daarbij het doel. Er is altijd een deskundige vrijwilliger aanwezig tijdens het zwemmen.

Als u belangstelling heeft kunt u zich aanmelden bij onze receptie. Voor zwemmen geldt een maximum van 3 bewoners per uur. Is er begeleiding nodig, dan kunnen maximaal 2 bezoekers tegelijk gebruikmaken van het zwembad. Wilt u zwemmen met begeleiding, dan kunt u dit bij de receptie aangeven. De coördinator van het zwembad neemt dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bewoners en senioren uit de regio kunnen op de volgende momenten zwemmen:

Maandag 10.00 – 12.00 uur
(met professionele begeleiding)
13.00 – 14.00 uur
Dinsdag 10.00 – 12.00 uur 13.00 – 14.00 uur
Woensdag 10.00 – 12.00 uur
Donderdag 10.00 – 12.00 uur
(met professionele begeleiding)
Vrijdag 10.00 – 12.00 uur

In de kleedkamer zijn kluisjes aanwezig waarin u uw eigendommen kunt opbergen. Het gebruik van slippers is aanbevolen. Drijfmateriaal en hulpmiddelen zoals een tillift en een rolstoel speciaal voor het zwembad zijn binnenkort ook aanwezig.

Heeft u vragen over het zwemmen, dan kunt u contact opnemen met de coördinator van het zwembad: 0566 – 65 46 54.

Zwemlessen voor kinderen

In het zwembad worden ook zwemlessen gegeven door Zwemschool De Badmeester. Zwemschool De Badmeester is opgericht in de zomer van 2010 door Hendrik Jan en Karin Nijdam. De ambitie om vooral op een kindvriendelijke manier zwemles te geven gaf de doorslag om zelf een zwemschool te starten. De zwemschool leidt op voor het erkende zwem A B C Diploma en wil kinderen op een speelse en plezierige manier kennis laten maken met zwemmen. Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 6-8 kinderen. De basis voor goed leren zwemmen is “Plezier in het water”! Meer informatie vindt u op www.zwemschooldebadmeester.nl

Aquarobics, Babyzwemmen en Peuterzwemmen

Instructrice Ymkje Bouma verzorgt lessen aquarobics en baby- en peuterzwemmen in het zwembad van Leppehiem. Aquarobics is een pittige workout op leuke muziek in borstdiep warm water. Voor dames en heren die echt even aan de slag willen en niet bang zijn voor een beetje spierpijn de volgende dag!

Voor kleintjes vanaf 3 maanden is er – bij voldoende belangstelling – babyzwemmen. Lekker spetteren, zingen, plonsen en drijven. In de lessen raken kinderen op een ontspannen en plezierige manier vertrouwd met water.

Vanaf 1,5 jaar mag je kind naar peuterzwemmen. Plezier hebben en je vrij voelen in het water is het belangrijkste doel van deze lessen. In de lessen leren kinderen in het water springen, er zelf uit klimmen, zelfstandig voortbewegen in het water (met 1 hulpmiddel), zelf met het gezicht onder water gaan, drijven op buik en rug, zwemmen door de hoepel en lopen over matten op het water.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ymkje Bouma via 06 – 24 21 58 77. Haar e-mailadres is ymkjebouma@hotmail.com. U kunt ook kijken op www.sportspelenspruitjes.nl

 

Wilt u meer informatie
over zwemmen in Leppehiem?

U kunt contact opnemen via:
0566 - 65 46 54