Bezoekregeling per 15 januari!

Op donderdag 14 januari is de Britse variant van het coronavirus vastgesteld in een Fries woonzorgcentrum in Surhuisterveen. In korte tijd zijn veel bewoners besmet geraakt met naar alle waarschijnlijkheid deze nieuwe variant. Omdat de Britse mutatie nog besmettelijker is dan andere varianten hebben alle Friese ouderenzorginstellingen van de GGD het dringende advies gekregen de huidige maatregelen uit voorzorg nog verder aan te scherpen.

Dit betekent voor Leppehiem het volgende:
Bezoek blijft gelukkig mogelijk. Om de kans zo klein mogelijk te maken dat de Britse variant van het coronavirus Leppehiem binnenkomt, hebben we met pijn in het hart besloten dat bewoners vanaf heden 15 januari, één bezoeker per week kunnen ontvangen. Dit betekent helaas ook dat vrijwilligers voorlopig geen bewoners kunnen bezoeken.

De volgende maatregelen blijven daarbij gelden:
• Bezoek registreert zich bij de receptie
• Houd altijd voldoende (ten minste 1.5 meter) afstand
• Bezoek desinfecteert handen bij binnenkomst, was uw handen vaak en goed
• Bezoek draagt een medisch mondneusmasker (Type IIR.) Dit is verplicht, ook op de kamer. Deze mondneusmaskers vindt u bij de receptie.
• Bij klachten, blijft bezoek thuis en laat zich in dat geval zo snel mogelijk testen. Bij een
positieve uitslag volg de richtlijnen van de GGD goed op. Geeft u alstublieft deze informatie ook aan ons door, zodat wij hierop kunnen anticiperen.

Laten we voor ogen houden dat dit een tijdelijke maatregel betreft en wij deze alleen invoeren om de veiligheid van onze bewoners en onszelf te waarborgen.

Bezoekers die zich niet houden aan de regels worden hierop aangesproken door onze collega’s. Als zij hun gedrag hierop niet aanpassen, wordt dit gerapporteerd aan het crisisteam van Leppehiem, waarna er een gesprek volgt met de bestuurder en één van de leden van het crisisteam.