Quarantaine Lytshûs

Helaas moeten wij berichten dat bij de afdeling Lytshûs een Coronabesmetting is vastgesteld. Het betreft een bewoner van deze afdeling.

Het crisisteam is naar aanleiding van de besmetting op het Lytshûs bijeen geweest en heeft volgens protocol bron-, en contactonderzoek gedaan. Op basis van dit onderzoek zijn de volgende besluiten genomen:
– Om verdere verspreiding te voorkomen is de gehele afdeling Lytshûs in quarantaine gegaan. De afdeling gaat in ieder geval voor 10 dagen dicht. Dit betekent dat de quarantaine in principe eindigt op zaterdag 6 maart. Afhankelijk van de situatie kan de quarantaine worden verlengd;
– Op de afdeling nemen we extra beschermende maatregelen. De medewerkers dragen tijdelijk naast het mond/neusmasker ook handschoenen, een schort en een spatbril;
– De bewoners en medewerkers van Lytshûs worden zo snel mogelijk getest. Voor het aflopen van de quarantaineperiode gebeurt deze test nogmaals. Dit is volgens de recent aangepaste richtlijn van o.a. de GGD.

Alle gemaakte afspraken zijn tot stand gekomen in een samenwerking tussen het crisisteam en de Specialist Ouderengeneeskunde. De huisartsen en de GGD zijn ook betrokken. Bewoners in quarantaine kunnen tijdelijk, tot nader orde helaas geen bezoek ontvangen.

Wat betekent dit voor de overige bewoners?
De huidige maatregelen van Leppehiem blijven van kracht: klik hier
Daarnaast blijft het dringende advies voor bewoners niet zelf op bezoek te gaan. Wandelen of fietsen kan natuurlijk.

We vragen iedereen goed te letten op Corona gerelateerde klachten: verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/ of smaak. Laat het ons weten en laat u testen. Op deze manier zijn we er snel bij!

Wij begrijpen goed dat de getroffen maatregelen ingrijpend zijn voor bewoners en onze medewerkers. Wij doen er alles aan bewoners en collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen in deze periode.

Met vriendelijke groeten,
Inge Scholing
Bestuurder