Verpleeghuizen dicht – ook Leppehiem. Dan doen we dit toch in het belang van een ieder?

Vandaag zijn een aantal mensen op bezoek geweest bij Leppehiem ondanks dat de regering heeft gezegd dat bezoek aan verpleeghuizen niet langer mogelijk is vanwege Corona. Iemand heeft zich voorgedaan als medewerker terwijl anderen via de tuindeur van hun vader of moeder naar binnen zijn gegaan.

Wij begrijpen uw behoefte aan contact met uw vader of moeder. Zoals de Koning al zei:”Juist nu wilt u maar een ding: hun hand vasthouden. Troost geven.”

U kunt uw kwetsbare vader of moeder, kwetsbare ouders van anderen en ons personeel helpen door de maatregelen serieus te nemen en niet op bezoek te komen. Als uw vader of moeder stervende is, maken we in overleg het afscheid mogelijk.

Wij doen er alles aan om het eenzaamheidsvirus te stoppen. Vandaag is er vanaf de buitenkant van het gebouw gezongen voor alle bewoners en Eksa heeft een IPad geschonken zodat bewoners kunnen beeldbellen met u. Ook hebben we Coronacorrespondentie op poten gezet, waarbij leerlingen van het dr Nassaucollege gevraagd zijn een brief te schrijven voor de bewoners van Leppehiem. Wij blijven nadenken over manieren om het voor u, uw vader of moeder zo comfortabel mogelijk te maken.

Laten we met elkaar verantwoordelijkheid nemen voor uw kwetsbare vader of moeder en voor het personeel. Er zijn ook andere manieren om er voor hun te zijn. We staan er tevens voor open als u hiervoor ideeën heeft.

Inge Scholing
Bestuurder