Mienskipssintrum

Levendig Mienskipssintrum voor jong en oud

Leppehiem is de plek waar jong en oud elkaar ontmoeten en waar je gemakkelijk contact maakt. Inmiddels zijn we dan ook uitgegroeid tot het levendige ‘Mienskipssintrum’ van Akkrum en omliggende dorpen. Iedereen die wil meedoen aan activiteiten of iets wil betekenen voor elkaar en voor de samenleving is hier welkom. 

Als Mienskipssintrum bieden we tal van services en diensten waarmee jong en oud zo prettig mogelijk van het leven kunnen genieten. Dit geldt ook voor mensen die niet in Leppehiem wonen. Dit vinden we erg belangrijk en dus hebben we er de voorzieningen voor.

Genieten van afwisseling en gezelligheid

Woont u thuis maar verlangt u wel eens naar wat meer afwisseling overdag? Maak gerust gebruik van onze Dagondersteuning. Samen met leeftijdgenoten kunt u meedoen aan activiteiten, gezellig samen koffiedrinken, noem maar op. Hier leest u er meer over.

Gezellig eten in restaurant It Fermidden

Heeft u een drukke dag gehad of gewoon geen zin om te koken? Bezoek dan het restaurant It Fermidden. Dagelijks kunt u tussen 12.00 en 13.00 uur genieten van een heerlijk 3-gangen menu. En u hoeft niet te reserveren. Over lekker eten gesproken: wist u dat u gebruik kunt maken van onze uitgebreide cateringservice?

Activiteiten het hele jaar door

In Leppehiem organiseren we vele activiteiten. Voor onze bewoners natuurlijk, maar ook voor mensen uit Akkrum en de omliggende dorpen. Culturele, creatieve en educatieve activiteiten, muzikaal theater, modeshows, soosavonden met diavoorstellingen of een activiteit op maat: er valt altijd wat te beleven in het Mienskipssintrum.

Vitaliteit en ontspanning

Van zwemlessen voor kinderen tot fitheidstraining: het Mienskipssintrum biedt jong en oud een hele reeks gezonde diensten. Hier vindt u het complete aanbod.

Profiteer van de vele voorzieningen

Door als Mienskipssintrum niet alleen voorzieningen voor ouderen te huisvesten maar ook voor jongere doelgroepen, zorgen we voor een uitnodigende en stimulerende woon- en leefomgeving. Leppehiem herbergt de volgende voorzieningen en organisaties:

- Praktijk voor verloskunde Bertehûs
- Apotheek Mienskip (Mid-Fryslân)
- Fysiotherapie en Manuele Therapie
- Kinderdagverblijf Boarstershiem
- Kapsalon
- Schoonenberg Hoorapparatuur
- Pedicure
- Stichting regionaal huisartsenlaboratorium Friesland
- Logopedie
- Zwemschool De Badmeester
- Lessen aquarobics en aquafit door Ymkje Bouma
- Keuringen voor het rijbewijs
- Fit4live

Tevens zijn er de volgende activiteiten:
- Repetities Shantykoor Kromme Knilles
- Biljartclub
- Bridgeclub

Op ons terrein vindt u bovendien:
- Huisartsenpraktijk voor Akkrum, Terherne en Aldeboarn

 

Wilt u meer informatie over ons Mienskipssintrum?
Neem contact op Leppehiem via (0566) 654 654